menu CLOSE

Casa Schmidt – Criţ

Casa Schmidt se găsește în Criţ (aparține de Casa Kraus), la aproximativ 12 km de Biserica Fortificată din Saschiz și la 13 km de Biserica Fortificată din Viscri, are o grădină și o terasă, precum și WiFi gratuit. La această pensiune, camerele au o baie proprie. Cetatea Rupea se află la 21 km de Casa Schmidt. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Transilvania Târgu Mureș, situat la 91 km de Casa Schmidt.

Informații despre proprietate

Casa de la numărul 113 din Criț a fost construită în anul 1727 și locuită până spre sfârșitul secolului trecut de numeroase generații. Casa a fost renovată cu grijă pentru a păstra întocmai aspectul original, din vremea în care era locuită de familia Schmidt, care a plecat în Germania în 1981. Aceștia s-au putut bucura să vadă casa refăcută de Michael Schmidt, fiul, după mai bine de 30 de ani. Astăzi, Casa Schmidt vă invită călduros să îi treceți pragul și să gustați puțin din tihna vieții dintr-o casă săsească adevărată, care încă insuflă valorile ce stau la baza culturii acestei minorități: cinstea, ordinea, eleganța și lucrul bine făcut. În zilele răcoroase, încălzim unele camere cu sobe de teracotă, iar noi avem grijă să facem focul până ajungeți la noi. De asemenea, restul camerelor au încălzire pe centrală. Apoi vă lăsăm să vă bucurați și de această experiență 🙂 Casa Schmidt numărul 113, aparține de Casa Kraus, la numai 5 minute distanță de mers pe jos. Micul dejun se servește la Casa Kraus, precum și restul meselor, prânzul și cina, dacă doriți.

Informații despre zonă

Satul Crit este situat chiar in inima Transilvaniei si face parte din regiunea Tara Ovazului sau Haferland, cum mai este denumita de catre localnici, datorita faptului, ca, mai demult, locuitorii sai cultivau cu precadere ovaz. Satul se afla intre Sighisoara si orasul Brasov, in imediata apropiere a drumului national care leaga cele doua orase. Atunci cand ajungi in Crit, trebuie sa vizitati si Viscri, Mesendorf, Cloasterf, Roades, Saschiz sau Fiser. Aici veti gasi case solide, ce arata ca niste cetati in miniatura, cu camere austere, dar in care mobila din lemn masiv, pictata manual cu motive traditionale si in culori vesele, va duce cu gandul la vremurile odinioara. Vizita in Crit nu poate sa nu includa si biserica fortificata din sat, mai ales daca stati la Casa Kraus, si asta pentru ca pensiunea noastra se invecineaza cu biserica, iar oaspetii au sansa de a se bucura de concerte de orga intr-una din putinele lacasuri de cult renovate, cu o orga reconditionata acum 3 ani, avand una din cele mai bune acustici din Transilvania, precum si de povestile doamnei Sofia, o sasoaica de 94 ani care se intoarce in fiecare an in satul natal. Evenimentul anului: Haferland.

Limbi vorbite

germană,engleză,franceză,maghiară,română,rusă